....Wilco....
....Schluter....
 

Wilco Schluter is leadzanger, maar kan eigenlijk helemaal niet zingen.
Omdat hij echter de enige is die geen instrument bespeeld en wel een 'lekkere proater' is, is dit voor hem de beste plek.
Net als Remco en Gerco woont hij nog thuis.
Wegens plaatsgebrek deelt hij de slaapkamer met zijn 89-jarige oma, maar daarover klagen zal hij nooit.
Samen met zijn ouders (en oma), had hij tot voor kort een goedlopende legbatterij met 48.000 kippen, maar door het gedoe met de vogelpest, kippenmalaise, preventieve ruimingen en andere besognes besloten ze de farm te sluiten en er een biologisch dynamische kampeerboerderij van te maken.
Ze dachten dat dit een gat in markt zou zijn voor de opvang van gestresste Randstedelingen.
Aangezien ze de 14e in het dorp waren met een soortgelijk plan werd het een flop.
Momenteel zit Wilco vol spanning te wachten of hij voor de tweede sollicitatieronde mag komen als inseminator bij de K.I. (=bedrijf dat zich bezighoudt met kunstmatige inseminatie van berige zeugen, hanige hennen en krolse katten).
Ome Teun, die ook al jaren werkzaam is bij de K.I., heeft hem inmiddels de kneepjes van het vak bijgebracht en tijdens het praktische gedeelte van de sollicitatieprocedure zal Wilco zeker een goede indruk nalaten.
Net als zijn maten brengt Wilco het grootste deel van zijn vrije tijd door in het clubhonk om een kaartje te leggen of 'onmöndig te soepn', zoals de jongens het zelf noemen.